Hozzászólások: O
2008.12.22. 10:59 szelessav

Monokon gondoltak egyet, és internethozzáféréssel, tévével, italautomatával - és nem utolsó sorban - fűtéssel felszerelt buszmegállókat építettek. Ebből szerintem országos programot lehetne csinálni - csak egy kis szervezőkedv kellene hozzá.

A dolog önmagában is érdekes, hiszen a polgármester, Szepessy Zsolt remekül érzett rá arra, hogy mivel lehet egy egész falunak hasznos, de mégse hétköznapi ajándékot adni. Aki vacogott már távolsági buszmegállókban az állandó késésben lévő buszokat szapulva (magában), biztos értékelni tudja a fűtött, tiszta ajándékot. Aki nem, az gondoljon arra, milyen fontos lehet az internetpenetráció növelésében egy-egy ilyen nyilvános netcafé, ahol az idősebbek láthatják, hogyan élnek a fiatalok az internet adta lehetőségekkel, kérdezősködhetnek, segítséget kérhetnek stb. A képekről az is kiderül, hogy a Magyar Telekom biztosította a fizetős terminált (a Plázákból ismerhetik a fővárosiak).

Egy ehhez hasonló, pályázati forrásokra támaszkodó országos projekt remekül ki tudná egészíteni a Wifi Falu kezdeményezést, ami szintén arra koncentrál, hogy egymást kölcsönösen segítő közösségekké alakítsa a faluk lakóit. Különösen úgy, ha sikerülne a szolgáltatókat arra is rávenni, hogy fizetős helyett ingyenes (akár időkorlátos stb.) internetterminállal szereljék fel a megállókat.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr66836349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása